NOC Sweden välkomnar företag som arbetar med varumärken inom naturlig ekologisk skönhetsvård inom kategorierna kroppsvård, ansiktsvård, hårvård och makeup.

Medlemmar i NOC Sweden I BOKSTAVSORDNING:

Abloom Holistic Organic Skin Care är en 100% ekologisk hudvårdsserie för både män och kvinnor. Ingredienserna är 100% aktiva (inget vatten eller onödiga tillsatser är tillsatt) och framställt enligt Raw Food principen  allt för att bevara de terapeutiska egenskapen.

France Bourély-Jaczynski dotter Lily led av svårt atopisk eksem redan vid några månaders ålder. Moderns oro för sitt barns hälsa fick France att leta efter en vårdande salva för dotterns svåra hudsjukdom. France analyserade allt tillgängligt medicinskt och farmakologiskt forskningsmaterial, för varje råvara som valdes till salvan. Dotterns eksem läkte fullt ut. France ville hjälpa också andra barn som led av samma problem samt deras föräldrar ut ur den ständiga kortisonkarusellen och började utveckla sitt recept för tillverkning i större skala. Serien Alpaderm var född. 

Annemarie Börlind är ekologisk hudvård med dokumenterad effekt. Börlind grundades för över 50 år sedan av kosmetolog Annemarie Lindner och apotekaren Hermann Börner.

Antonin .B är en ungdomlig eko-serie från Paris. Varumärket skapar uteslutande produkter av naturliga ingredienser, och förstärker dem med innovativ grön forskning för att kunna erbjuda effektiva, koncentrerade  hårvårdsprodukter med en extraordinär eko-medvetenhet.  

BARR SWEDEN grundades från en passion för hälsa ,välbefinnande och ett mer naturligt liv. Vi vill vara ett naturligt alternativ till bättre hudhälsa.

Bio aroma är tillverkat i Grekland och har tagit inspiration från historien och de arv som omger ön Kretas natur. Bio aroma utvecklar 100% naturliga, ekologiska växtbaserade produkter, utifrån forskning och arkeologiska fynd, som har ärvts från generation till generation. Handgjorda produkter med distinkt identitet, som är bra för miljön, och fantastiska för huden och håret. Inget tillsatt vatten i krämerna och så naturliga att du kan äta dom! Produkterna distribueras av MyAroma (under Methafour Ind AB).

BIOSOLIS är den första certifierade fysikaliska solskydds-serien för hela familjen. Mineralbaserade solskyddsämnen som titandioxid och zinkoxid stannar ovanpå huden och reflekterar ifrån sig UV- strålarna likt en spegel. Effekten börjar direkt och är långvarig. Produkterna består av ekologiskt producerad Aloe Vera som tillsammans med specifika växtoljor så som Karanja-olja och mineralbaserade solskyddsämnen bildar en unik vårdande och skyddande konsistens. 

Vi som utvecklat produktserien BRUNS är Johanna Lindskoug & Cecilia C Nilsson. Vi är frisörer som upplevde att det saknades produkter med naturligt innehåll och så långt det är möjligt även ekologiskt. År 2015 började vi utveckla  vår egen serie med råvaror av hög kvalite som ger fantastiska resultat. Varje produkt finns  både med doft och utan doft, produkterna utan doft är certifierade av Allergy Certified. Alla produkter görs för hand i vår egna fabrik i Lund.

Camilla of Sweden grundades 2005, då var företagsnamnet Nail Drops, efter vårt flaggskepp till nagelolja. Camilla är enormt intresserad av en hållbar miljö, vilket syns på hennes genuina intresse av att ta fram bl a refill system till sina produkter. Hon var först på marknaden att presentera refill för nagelolja. Vi hoppas bli ditt förstahandsval när det gäller färsk hudvård.

c/o Gerd grundades 2008 av syskonen Johan Wiklund och Anna-Lena Wiklund Rippert. Tillammans är vi utbildade frisör, hud och spaterapeut, massör, medicinsk fotvårdsspecialist. Vårt fokus är rena, ekologiska produkter med hög funktionsgrad och värnande om djur, natur och människa. Alla produkter tillverkas i Svenska Lappland, Jokkmokk.

Cicamed Organic Science kombinerar det det bästa från naturen med vetenskap. Resultatet är en ny generation naturlig hudvård med fokus på aktiva ingredienser och synbara resultat. Samtliga produkter är tillverkade i Sverige

Couleur Caramel var det första franska ekologiska sminkmärket. De innovativa produkterna kombinerar högteknologi och professionell kvalitet med naturliga, vårdande råvaror på ett helt nytt och unik sätt. Produkternas hela livscykel respekterar natur, människor (eko certifierade råvaror) och djur (inte testats på djur). Couleur Caramel har tagit ekologin så långt som möjligt också i förpackningarna. Plastmaterial har ersatts av stiliga och återvinningsbara eko-design kartongförpackningar.  Ett naturligt vackert makeup till alla.  

Vår vision är att bidra till klokare konsumtion, renare miljö, god hälsa och omtanke om varandra. Äkta ekologisk hud- och kroppsvård som är bra både för Din hälsa och vår gemensamma miljö. Hudvårdsprodukter med ursprung direkt ur naturens läkande kraft. För att må bra måste vi alla ta ett ansvar... För oss själva, för vår miljö och för varandra.

Esse Probiotic Skincare är världens första levande probiotiska hudvårdsserie. Vi skapar banbrytande resultatinriktade, ekologiska, probiotiska, veganmärkta, rättvisemärkta hudvårdsprodukter.

Estelle & Thild grundades 2007 i Stockholm av Pernilla Rönnberg. Med en filosofi och vision att bidra till ett mer hållbart samhälle, och att få människor att göra mer hållbara val, har företaget utvecklat effektiva ekologiska skönhetsprodukter. Alla produkter är certifierade av EcoCert. 

FRIEKOSÖR erbjuder professionella hårvårdsprodukter där 100 % ekologiskt är målet. Med 40 års erfarenhet av hår och 15 år av professionell ekologisk hårvård, så uppdaterar vi kontinuerligt våra produkter med de allra senaste ekologiska råvarorna.

Etablerad utvecklare och legotillverkare av ekologiska hudvårdsprodukter för flera kända märken. Vi marknadsför under eget namn även en serie Natrue-certifierade produkter.

Hem och hudvård från grunden, vi utvecklar produkter efter gamla välbeprövade och holistiska recept.
Avskalade och enkla med en klassisk och ren design.
Vi tror att nyckeln till vår framtid ligger i vår historia.
Som förr fast bättre helt enkelt.

Honoré des Prés är ett modernt franskt parfymhus som ville förändra världen av parfymer. Den talangfulla doftskaparen Olivia Giacobetti kokade, extraherade och förde samman de bästa råvarorna som går att hitta i naturen, om och om igen, tills hon hittade just den unika känslan och ögonblicket som hon ville förmedla med doften. Med sin egen kompromisslösa men artistiskt bohemiska stil skapade hon äkta, personliga, 100 % positiva, 100 % naturliga dofter som kommer till liv på huden. Dofter för dig som vill ha någonting nytt och fräscht, förfinat och helt enkelt annorlunda.  

Ekologisk naturlig hudvård sedan 1978 med veganvänliga och rättvisemärkta ingredienser. i+m engagerar sig starkt för social rättvisa och driver b.la kvinnojour-projekt i Afrika.

INIKA är ett förstklassigt Ekologiskt Certifierat Makeupmärke från Australien, som inte kompromissar med vare sig påverkan på naturen, människan eller kvaliteten på produkterna. 

Khadi är en ayurvedisk hud- och hårvårdsserie med effektiva produkter för kropp, ansikte och hår. Produkter är tillverkade i samarbete med indiska Ayurveda-läkare och proffs. Produkterna innehåller traditionella indiska örter som odlas på certifierade ekologiska gårdar i Indien eller som skördas från vildodlingar i naturen. Khadi-produkter är 100% veganska och ekologiskt certifierade av BDIH.

Konjac Sponge är svamp gjorda av konnyaku – en potatisväxt från Asien som är rik på vatten och mineraler. Det är av dessa rötter man förädlar till konjacsvampar som får en nätliknande struktur som exfolierar huden. Dessa natursvampar är ekologiska, fria från färgämnen och nedbrytbara i naturen!

Den franska serien Laboratoire du Haut-Ségala skapades ur passionen för växternas unika egenskaper. Denna passion har skapat starkt kunnande inom tillverkning av ekologiska och naturliga skönhetsprodukter. Varje Laboratoire du Haut-Segala-produkt är handgjort i ett laboratorium i Södra Frankrike, i området av Aveyron, utav ekologiska och fullt naturliga råvaror av hög kvalité

La Cor­di­er är ett fa­mil­je­fö­re­tag som har ett hel­hets­per­spek­tiv på
män­ni­skan, na­tur och hår­vård. Vi er­bju­der en eko­lo­gisk svensktill­ver­kad hår­vårdse­rie med brett sor­ti­ment.
Helt ut­an ke­mi­ka­li­er och Pa­ra­be­ner.

Lakshmi UPPDRAG är att bidra till utvecklingen av ökat medvetande och spridningen av holistisk kunskap. Det är viktigt att vi lär oss leva med lyhördhet och respekt för alla levande djur, växter och miljön på vår planet.

L:a Bruket grundades 2009 av Monica Kylén med en vision om att skapa naturliga och ekologiska produkter av hög kvalitet i funktionell stilren design. Beläget i Varberg på den svenska västkusten, med en över 200 år lång spa-tradition, hämtas inspirationen från den omgivande naturen och kustlivets villkor. Begrepp som naturligt, ekologiskt och funktionellt leder alltid utvecklingen av nya produkter i strävan att bevara varje aktiv ingrediens bästa möjliga effekt. Alla produkter tillverkas i Sverige av högkvalitativa ingredienser med största möjliga nivå av naturligt och ekologiskt innehåll.    

Lip Intimate Care erbjuder svensktillverkade och ekologiska intimvårdsprodukter som ger kärlek och vård till ditt mest intima område. 100% naturliga och 100% vegan såklart! Med extrakt som vårdar, återfuktar och motverkar irritationer.

Upplev känslan av Norrländsk naturkraft!
Ljung hudvårdsserie från Lappland tillverkar ren ekologisk hudvård. En unik kombination av oljor och örter skyddar, återfuktar och gör din hud mjuk och naturligt vacker.
 

Vi på Loelle tillhandahåller, med stor passion, rena ekologiska och omsorgsfullt handplockade produkter.Vårt sortiment är utarbetat framtaget, utan att tumma på kvalitet, just för dig och din hud. Vi ser en ökande hälsotrend där det naturliga och ekologiska med all rätt spelar stor roll i våra liv.Loelle lägger därför essentiell vikt i att kunna erbjuda en ren och ekologisk produkt av högsta kvalitet, naturligt framtagen utan onödiga eller direkt farliga tillsatser för kropp och sinne. För oss är det vitala att du som kund kan använda en produkt, bra för hud, natur och djur där slutkontentan även blir stimulerande för själen.

Ett av MARIA ÅKERBERG's kännetecken är den omisskännliga upplevelsen av renhet. Ett annat är att du alltid får information om samtliga ingredienser i alla våra produkter. 

Me Anima betyder "min själ" på latin och är en serie svensktillverkade ekologiska hudvårdsoljor för ansikte, kropp och naglar. Alla oljorna Innehåller endast naturliga ekologiska råvaror från växtriket. Med inspiration och lång erfarenhet och kunskap från aromaterapins värld. Oljorna testas inte på djur.

Svensk ekologisk hudvård utvecklad med största omtanke om både hudens funktion och vår miljö, med en effekt som gör skillnad.
Moderna ekologiska produkter med rötterna i över 300 års tradition av hälsa och välmående.
Tillverkade på Medevi Brunn, Nordens äldsta hälsobrunn, grundad 1678.

M Picaut Swedish Skincare är en exklusiv och flerfaldigt prisbelönt hudvårdsserie för ansikte och kropp. Ingredienserna har en dokumenterad synbar Anti Age-effekt som kombinerats med det renaste
naturen kan erbjuda. Tillverkning sker i Sverige.

MOSSA är en ECOCERT-certifierad hudvårdsserie från Lettland. Inspirationen såväl som ingredienserna till MOSSA är hämtade från den nordiska naturen och de bär som växer i dess skog och mark. Dessa bär har visat sig att innehålla extra mycket vitaminer och antioxidanter som motverkar hudens för tidiga åldrande.

De underbara ekologiska Mytao-parfymerna är Demeter-kvalificerade och inpackade i 15ml glasflaskor med en vacker kork av trä. Du kan välja din favorit bland sex olika dofter.

Shea Butter är Natcos Nordics första produkt inom produktserien THE NATURAL GOODS COMPANY. The Natural Goods Companys dröm är att göra naturlig, ekologisk hudvård till en del av allas vardag. Det spelar visst roll vad vi applicerar på vår hud. Inget genmanipulerat, inga artificiella ingredienser, inga djurprov, utan endast produkter som är skonsamma för både människan, djuren och naturen. ”Vi älskar renhet, naturlighet och miljövänlighet.”

Ekologiska hud- och hårvårdsprodukter av vilt skördade Siberiska örter och växter, gör Natura Siberica till världens enda producent som använder Siberisk Tallfröolja (Pinus sibirica Seed Oil) för att skapa grunden till alla deras produkter. Produkterna distribueras i Sverige av Epicway AB via olika distributionskanaler beroende vilken produktlinje man väljer.

NATURATIV erbjuder naturliga skönhetsprodukter med certifierade ekologiska ingredienser. Våra kosmetiska produkter är certifierade och märkta enligt NaTrue standard. Vi bryr oss om både innehållet och miljön, därför förpackningarna skall i hög mån vara av återvunnet- och återvinningsbart material.

Startades den 4 december år 1981 i hjärtat av London. Målet sedan NYR:s start har varit och är än idag, att skönhet ska vara naturligt och inte syntetiskt. NYR bygger sitt märke på en kompromisslös etik i vilken de främsta prioriteringarna ligger i miljömässig hållbarhet, ärlighet, transparents och kundens rätt att veta vilka ingredienser som finns i de produkter de köper. 

Provida Organics kombinerar den moderna hudvården med den urgamla kunskapen av örter och växter, ayurvedan och aromaterapin för hudens hälsa och skönhet. Provida Organics ekologisk ren och mild hudvård stödjer hudens funktioner och förstärker huden. Produkterna innehåller terapeutiska Bach-blomsterextrakt. Innehållet av eteriska oljor i Provida Organics-produkterna är låga för att produkterna ska kunna användas även för mest känslig hud.   

Ett småländskt hantverk med bas av välgörande örter. Ett ekologiskt val för ditt hår.
MEDVETENHET ÄR SKÖNHET

Rosenseriens produkter är 100 % naturliga och den största delen av sortimentet har miljömärkningen Svanen. Basen i produkterna är rättvisemärkt ekologisk aloe vera, kinesiskt grönt te och vegetabiliska oljor. 

Schmidt´s Natural Deodorant är en 100% naturlig och 100% Vegan deodorant som grundats av Jaime Schmidt i Portland, Oregon. Schmidt´s har snabbt fått stor spridning världen över eftersom deodoranterna inte bara neutraliserar lukt utan också absorberar fukt. 
 

Den brittiska Simply Gentle Organic tillverkar produkter utav ekologisk bomull, som har beviljats Soil Association-ekocertifikatet. Produktionen av ekologisk bomull orsakar inga skadliga giftutsläpp eller växthusgaser, och är därför ett sunt alternativ också för odlaren. Simply Gentle-vadd innehåller inga allergener, karcinogener eller giftiga kemikalierester som kan orsaka hudirritation eller luftvägsproblem.   

Taoasis har specialiserat sig i 100% naturliga eteriska oljor och aromaterapi. De ekologiska eteriska oljorna av hög kvalité utgör produkternas kärna. Kvalitén övervakas av flera certifierare, bl.a. Ecocert och Demeter.  

The Beauty Archive grundades 2016 av Zandra Arvidsson Holgersson med en vision om att skapa hållbar skönhet som lyfter fram det unika hos individen. Vår filosofi vilar på slow beauty; att investera i sig själv och sin omvärld genom medvetna val och tid för egenvård. Med rötterna i skandinavisk minimalism, naturlig skönhet och modern design erbjuder vi stilrena produkter som är enkla att använda och som håller en hög kvalitet.

The Organic Pharmacy grundades för 12 år sedan av Margo Marrone. Margo har en bakgrund inom farmaci och homeopati och har utvecklat ett sortiment med aktiva ingredienser och ett högt ekologiskt innehåll inom hälsa och skönhet. Med egen tillverkning i London,certifierad av Soil association är detta ekologisk hudvård när den är som bäst.

True organic of Sweden skapar högkvalitativa hudvårds produkter med högsta möjliga nivå av ekologiskt och naturligt innehåll i miljövänliga förpackningar. Vi vill vara med och bidra och sprida ekologisk, naturlig hudvård och en mer hållbar livsstil av bästa kvalitet.

UneCare of Sweden är ett Halländskt hantverk som tillverkas av ekologiska välgörande oljor, där både människan och naturen står i fokus. Ren Eko.  

Viridi Eco grundades 2015 och är ett ekologiskt hudvårsföretag med inriktning på naturligt välbefinnande.  Våra produkter tillverkar vi här i Sverige med lyxkänsla och funktion i fokus. Våra produkter är också veganvänliga med ett hållbart miljötänk.

Warpaint är ett 100% naturligt pulver för tandblekning. Pulvret bleker missfärgningar skonsamt och stärker tänder och tandköttet. Bentonitleran i Warpaint innehåller mängder av mineraler som är viktiga för tändernas välmående, så som kalcium och kalium. Aktivkolen, som har framställts av kokosnötens skal, rengör effektivt och polerar tänderna utan att skada emaljen. Ekologiskt apelsinskal, pepparmynta och citronmyrten hämmar infektioner och ger dig en fräsch andedräkt! En burk räcker till ca. 150 gånger.

Sedan 1921 har Weleda tillverkat hudvårdsprodukter och antroposofisk medicin av biodynamiska och ekologiska ingredienser.

WISE är ett litet men vasst varumärke som satsar på en hållbar tillverkning av ekologisk hudvård i Sverige!

Grundat 1998 av eldsjälen och entreprenören Gunilla Brunell

YAG sweden, ekologisk & vegansk mineralmakeup serie som tillverkas i Halmstad, Sverige. Vi använder bara de absolut finaste råvarorna i våra produkter och tummar aldrig på kvalitén. Vi står till 100% för våra produkter och tillverkar under svenska justa anställnings och arbetsförhållanden. Vi vill inte bara vara med och bidra till ett hållbarare och ekologiskt tänk utan också skapa fler arbetstillfällen till unga svenskar.

Yarok, som betyder grön på hebreiska, är en 100% naturlig och 100% Vegan hårvårdsserie. I serien ingår vårdande produkter såsom schampo och balsam såväl som naturliga och ekologiska stylingprodukter. Produkterna kännetecknas av noga utvalda ingredienser och högkvalitativa produkter. Yarok skänker 3% av sin årliga vinst till The Pachamama Alliance som verkar för att bevara regnskogen. 
Zoya Goes Pretty  är enkel  och ren hudvård med genuin design. 100% ekologiska och oraffinerade produkter baserade på sheasmör och lokalt producerade växtoljor.